Paellassa ruokamyrkytysbakteereja yli 5000 kertaa enemmän kuin sallittu – syynä kylmäketjun katkeaminen

Laboratoriopäällikkö Satu Henrikssonin kädessä on malja, jossa on tutkittu kokonaisbakteerien määrää. Pesäkelaskuri paljasti, että niitä oli huikeat 650 miljoonaa pmy/g. Hyväksyttävä määrä on miljoona.

Heli Kurimo

Paella sen jälkeen kun se on ollut minuutin homogenisaattorissa. Neste on peptonisuolavettä.

Heli Kurimo

Peptonisuolavedellä laimennuttua näytettä tiputeaan maljoihin yhdessä elatusaineiden kanssa. Kirsti Vuorela työssä.

Heli Kurimo

Tummanvihreässä maljassa kasvaa Bacillus cereus -bakteeria. Se saattaa tuottaa kahdenlaista toksiinia eli myrkkyä.

Heli Kurimo

Aamuposti julkaisee kaikki kiinnostavimmat uutiset ja niitä taustoittavat artikkelit myös internetissä. Sähköinen Aamuposti kattaa nyt runsaan online-uutisoinnin sekä päivittäin ilmestyvän näköislehden.

Pääset tilaamaan sähköisen Aamupostin täältä.

Written by:

Erja Hinkkanen

Ota yhteyttä